Seminarium 2. Klimatomställning inom kött & mejeri – så här gör du

Del 2 av 4 i vår seminarieserie om ett lönsamt lantbruk i klimatomställningen

Seminariet lyfter följande frågeställningar:
– Hur kan kött- och mejeriproduktionen bli mer hållbar?
– Hur räknar man på jordbrukets klimatpåverkan kopplat till kött och mejeri?
– Hur man kan minska jordbruket klimatpåverkan (goda exempel)?

Vi får först lyssna till en introduktion om projektet KLOK, och en bakgrund kring klimatfrågan idag. Sedan får vi lyssna till flera intressanta talare som lyfter olika perspektiv till klimatomställningen inom kött och mejeri.
Under seminariet får vi lyssna till Jens Thulin, Vismarslövsgården och andra talare hur de arbetar med klimatomställningen i deras verksamhet. Johannes Andersson från Wanås Gods avslutar med att berätta om deras klimatberäkningar. 

Seminariet är del i KLOK-projektet, Kluster för lönsamt lantbruk i klimatomställningen. Seminariet leds av 2050 Consulting och Sven-Erik Svensson biosystem och teknologi från SLU Alnarp.

Information uppdateras löpande efter det att talare bekräftar sitt deltagande.

Datum: 12 november

Tid: 8.30-11.30

Plats: Digitalt

Seminariet är kostnadsfritt.

Anmälan finns här – uppdateras.

En tanke på “Seminarium 2. Klimatomställning inom kött & mejeri – så här gör du

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en ny webbplats på WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: